Studiu de caz: Cum și-a crescut Neakaisa.ro veniturile nete cu 9% cu ajutorul Aqurate Personalize

În ultimii ani, piața de comerț electronic a cunoscut o dezvoltare semnificativă, acompaniată și de un număr considerabil de provocări, precum nevoia tot mai mare de personalizare și de securizare a plăților online. Costul de achiziție a clienților (CAC) a avut o creștere notabilă, iar utilizatorii au arătat o nevoie de personalizare sporită în fiecare etapă a procesului de cumpărare. Prin urmare, într-un mediu atât de competitiv, utilizarea instrumentelor de personalizare bazate pe inteligență artificială devine tot mai importantă. NETOPIA Payments și Aqurate aduc o vastă experiență în plățile online și expertiză în recomandări personalizate bazate pe Inteligență Artificială (AI), oferind soluții pentru creșterea afacerilor în mediul digital.

Despre Neakaisa.ro

Neakaisa.ro este o companie care a fost construită din pasiunea pentru combinația dintre frumos și util. Cu o experiență de peste 9 ani pe piață, gama lor de produse s-a extins continuu, oferind în prezent peste 15.000 de articole. Soluțiile inovatoare pentru decorarea băii ocupă un loc special pentru Neakaisa.ro, fiind cea mai importantă secțiune a magazinului lor online. În 2022, Neakaisa.ro a atins o cifră de afaceri de 5,7 milioane de euro, marcând o creștere semnificativă de 20% față de anul 2021.

Obiectivele

Neakaisa.ro a decis să rămână cu un pas în fața competitorilor prin implementarea unor instrumente de personalizare bazate pe inteligență artificială. Obiectivul principal al companiei a fost creșterea veniturilor nete prin automatizarea recomandărilor de produse și creșterea valorii medii a comenzilor, fără a suporta cheltuieli suplimentare de marketing. Ca soluție, Neakaisa.ro a decis să utilizeze recomandările avansate de produse Aqurate Personalize, bazate pe inteligență artificială.

Cum funcționează

Aqurate ajută la colectarea datelor cu care interacționează utilizatorii pe site-ul web al magazinului online și la introducerea lor în motorul de recomandare de produse. Pentru a facilita colectarea de date, Aqurate oferă integrarea, printr-un singur click, cu principalele platforme de eCommerce.

Soluția este condiționată de analizarea și interpretarea unor volume mari de date privind comportamentul clienților (produse cumpărate, clickuri, produse adăugate în coș etc.). Aceasta compară acțiunile similare ale diferiților utilizatori și anticipează ceea ce ar putea interesa un anumit utilizator.

Articolele cele mai relevante pentru utilizatori sunt vizibile pe site-ul web prin intermediul a două widget-uri native, unul prezentând produsele substitute, iar celălalt widget prezentând produsele complementare. Odată ce recomandările personalizate sunt calculate, articolele sunt trimise prin API pentru a fi afișate în widget-uri. De asemenea, acestea pot ajunge la clienți prin alte canale, cum ar fi e-mailul, aplicațiile native și pop-up-urile.
 

“Într-un context în care cerințele clienților nostri evoluează, iar concurența este tot mai mare, obiectivul nostru era clar: să creștem veniturile nete prin oferirea unei experiențe personalizate pe tot parcursul procesului de cumpărare. Astfel, am apelat la Aqurate Personalize și am reușit să creștem valoarea medie a comenzilor, ceea ce a dus la o creștere de 9% a venitului net, observată în timpul testului A/B.”

Laura Sardescu, Marketing Manager & co-fondator Neakaisa.ro

Rezultatele

Pentru a evalua în mod adecvat impactul Aqurate Personalize, am efectuat un test A/B, distribuind traficul site-ului Neakaisa.ro în mod egal între versiunea originală a site-ului și versiunea care utilizează recomandările personalizate de produse oferite de Aqurate

„Ne mândrim cu faptul că ajutăm afaceri precum Neakaisa.ro să ofere experiențe personalizate clienților lor, ceea ce stimulează atât creșterea și îi și diferențiază în peisajul competitiv al comerțului electronic.”

Vlad Marincaș, CEO Aqurate

După ce am analizat sute de mii de sesiuni, testul A/B a arătat că veniturile nete au crescut semnificativ pentru sesiunile în care utilizatorii au interacționat cu recomandările Aqurate. Această schimbare s-a manfiestat printr-o creștere a veniturilor nete de 9% pentru Neakaisa.ro.

„Neakaisa.ro a reușit să crească și să se dezvolte prin intermediul digitalizării și utilizării soluțiilor tehnologice inovatoare, precum Aqurate și NETOPIA Payments. Suntem mândri că suntem partenerii lor, în acest proces, de la bun început, oferindu-le instrumentele necesare pentru a-și consolida afacerea și a-și extinde prezența online. Împreună, am reușit să transformăm viziunea lor în realitate digitală.”

Horia Grozea, Director Vânzări și Dezvoltare Comercială, NETOPIA Payments.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont