Întrebări frecvente parteneri

Cum poți folosi soluția noastră de plată

Alătură-te comunității NETOPIA Payments și folosește soluțiile de plată ale celui mai mare procesator din România simplu, rapid și eficient. Înregistrează-ți compania în platforma noastră, semnează contractul electronic prin intermediul DocuSign și implementează rapid unul dintre modulele gratuite, gata pregătite pentru tine.

Cum poți implementa soluția noastră de plată

NETOPIA Payments se integrează ca un plug-in ce va redirecționa clientul, împreună cu o serie de elemente ce identifică plătitorul, comerciantul și comanda, către pagină de plată securizată. Cererea de plată este sub forma unui XML ce conține o serie de informații minime obligatorii și este criptat cu un certificat public pe care ți-l punem la dispoziție. Rezultatul criptării este trimis prin POST către pagina de plată. În urma procesării, NETOPIA Payments apelează transparent, server-to-server, o resursă din site-ul tău, specificată anterior în request, căreia îi comunică rezultatul plății, după care redirecționează clientul înapoi către site-ul tău. 

Cum funcționează sistemul nostru de plată

  • clientul este redirecționat către pagina de plată de pe serverele noastre;
  • stabilim un canal de comunicare în numele clientului cu operatorul de telefonie mobilă corespunzător sau instituțiile de plată (ex. Visa/Mastercard)
  • plata ne este confirmată;
  • trimitem confirmarea plății și redirecționăm clientul către website-ul tău.

De ce tranzacțiile sunt procesate 3D Secure

3D Secure este un standard de securitate dezvoltat de Visa și MasterCard care oferă posibilitatea de a utiliza o parolă suplimentară la plata online, pentru a preveni tentativele de fraudă. Această parolă va fi solicitată de fiecare dată când se va efectua o tranzacție pe site. Procesul de activare a serviciului Verified by Visa, respectiv MasterCard Secure Code, nu necesită instalarea unei aplicații suplimentare pe device-ul clientului iar timpul alocat acestuia este foarte scurt. În acest fel se răspunde cerințelor de dezvoltare a unei modalități de plată de încredere, eliminând riscul fraudelor prin copierea datelor de identificare a instrumentului de plată sau generarea aleatorie a numerelor de carduri în scopul utilizării lor pe Internet. Altfel spus, 3D Secure funcționează ca dublă protecție: exclude potențialele fraude ale clienților și vine în avantajul comerciantului partener în cazul inițierii unui chargeback pe motiv de fraudă din partea unui client cu rele intenții. În cazul inițierii unui chargeback pe motiv de fraudă pentru o tranzacție 3D Secure, poate fi câștigat foarte ușor făcând dovada livrării către plătitor. În cazul în care tranzacția nu este protejată 3D Secure și este inițiat un chargeback, acesta nu poate fi combătut, așadar va fi pierdut.

De ce este important ca site-ul tău să fie securizat

Protocolul Secure Sockets Layer (SSL) asigură un nivel înalt de securitate a comunicațiilor prin Internet. SSL furnizează de fapt o sesiune de comunicare criptată între browser și server.  Mai exact, certificatul SSL are grijă ca toate datele care trec prin servere sau browsere să fie private, aspect esențial pentru site-ul tău, mai ales dacă o să ai instalat un coș de cumpărături sau un formular în care utilizatorii își introduc datele. Pe lângă protejarea clienților tăi, un site securizat îți poate aduce o rată crescută de conversii și este posibil să îmbunătățească clasamentul SEO, ceea ce se traduce prin afișare pe prima pagină a motorului de căutare Google. Pentru noi, siguranța și securitatea stau la baza efectuării plăților, așadar toate informațiile introduse pe serverele NETOPIA Payments sunt criptate folosind SSL. Clienții pot astfel să trimită date confidențiale cum ar fi informațiile cardului, către un website, având garanția că SSL le va păstra confidențialitatea.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont