Întrebări frecvente parteneri

Utilizare

Cum poți accesa serviciile noastre de plată


Te poți alătura comunității NETOPIA Payments cu 3 pași simpli:
1. înregistrează-ți compania în platforma noastră
2. semnează contractul electronic prin intermediul DocuSign
3. implementează rapid unul dintre modulele gratuite, gata pregătite pentru tine

Cum poți implementa soluțiile noastre de plată


NETOPIA Payments se integrează ca un plug-in ce va redirecționa clientul, împreună cu o serie de elemente ce identifică plătitorul, comerciantul și comanda, către pagină de plată securizată. Cererea de plată este sub forma unui XML ce conține o serie de informații minime obligatorii și este criptat cu un certificat public pe care ți-l punem la dispoziție. Rezultatul criptării este trimis prin POST către pagina de plată. În urma procesării, NETOPIA Payments apelează transparent, server-to-server, o resursă din site-ul tău, specificată anterior în request, căreia îi comunică rezultatul plății, după care redirecționează clientul înapoi către site-ul tău. 

Cum functionează sistemul nostru de plată

  • clientul este redirecționat către pagina de plată de pe serverele noastre;
  • stabilim un canal de comunicare în numele clientului cu operatorul de telefonie mobilă corespunzător sau instituțiile de plată (ex. Visa/Mastercard)
  • plata ne este confirmată;
  • trimitem confirmarea plății și redirecționăm clientul către website-ul tău.

Securitate

Ce este protocolul 3D Secure și cui se aplică


3D Secure este un standard de securitate dezvoltat de organizațiile internaționale de plată (Visa și MasterCard), care oferă posibilitatea de a utiliza o parolă suplimentară la plata online, pentru a preveni tentativele de fraudă. Această parolă va fi solicitată de fiecare dată când se va efectua o tranzacție online.

Procesul de activare a serviciului Verified by Visa, respectiv MasterCard Secure Code, nu necesită instalarea unei aplicații suplimentare pe device-ul clientului, iar timpul alocat acestuia este foarte scurt. Acest protocol răspunde nevoii de a avea o modalitate de plată de încredere, eliminând riscul fraudelor prin copierea datelor de identificare a instrumentului de plată sau generarea aleatorie a numerelor de carduri în scopul utilizării lor pe Internet.

3D Secure protejează atât persoana care face plata prin card, cât și beneficiarul plății (comerciant, etc.) în cazul inițierii unui chargeback pe motiv de fraudă din partea unui client rău intenționat.

În cazul inițierii unui chargeback pe motiv de fraudă pentru o tranzacție 3D Secure, acesta poate fi câștigat foarte ușor făcând dovada livrării bunurilor sau serviciilor către plătitor. În cazul în care tranzacția nu este protejată 3D Secure și este inițiat un chargeback, acesta nu poate fi combătut, așadar va fi pierdut.

Ce este certificatul SSL și de ce ai nevoie de el


Protocolul Secure Sockets Layer (SSL) asigură un nivel înalt de securitate a comunicațiilor prin Internet prin asigurarea unei sesiuni de comunicare criptată între browser și server.

Mai exact, certificatul SSL are grijă ca toate datele care trec prin servere sau browsere să fie private, aspect esențial pentru website-ul tău, mai ales dacă o să ai instalat un coș de cumpărături sau un formular în care utilizatorii își introduc datele.

Pe lângă protejarea clienților tăi, un site securizat îți poate aduce o rată crescută de conversii și este posibil să îmbunătățească clasamentul SEO, ceea ce se traduce prin afișare pe prima pagină a motorului de căutare Google.

Pentru noi, siguranța și securitatea stau la baza efectuării plăților, așadar toate informațiile introduse pe serverele NETOPIA Payments sunt criptate SSL. Clienții pot astfel să trimită date confidențiale, cum ar fi informațiile de card bancar (nume deținător, număr, data expirare, cod securitate), către un alt website, având garanția că SSL le va păstra confidențialitatea.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont