Termeni și Condiții Parteneri

Bine ai venit pe platforma NETOPIA Payments!


Această pagină cuprinde informații destinate celor care utilizează serviciile noastre business
prin intermediul unui cont deschis în platforma NETOPIA Payments,
fiind denumiți în cele ce urmează „PARTENERI”.


Te rugăm să citești cu atenție în cele ce urmează termenii și condițiile aplicabile pentru utilizarea platformei NETOPIA Payments în scopuri business.

Informațiile din această pagină se completează cu Termenii și Condițiile Generale aplicabile tuturor vizitatorilor platformei noastre.

Deschiderea unui cont de administrare a plăților în platforma noastră și utilizarea contului implică acceptul explicit în calitate de client partener cu privire la termenii și condițiile aplicabile.

În cazul în care dorești să utilizezi și alte servicii conexe oferite de societatea noastră sau afiliații noștri, se pot aplica termeni și condiții suplimentare de utilizare.

Furnizorul serviciilor business

Serviciile disponibile prin intermediul platformei NETOPIA Payments sunt furnizate de către societatea NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L., înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/12763/2020, cod unic de înregistrare RO43131360, cu sediul în Bd. Dimitrie Pompeiu 9-9A, IRIDE BUSINESS PARK, Clădirea 24, etaj 4, Sector 2, București, 020335.

Descrierea serviciilor business

Platforma NETOPIA Payments oferă clienților parteneri servicii business de procesare și administrare a plăților efectuate în mediul online prin diverse canale (email, website, aplicație mobil, etc.) cu ajutorul metodelor de plată electronice (cum ar fi carduri debit/credit emise sub sigla Visa/Mastercard, mesaje SMS și alte instrumente moderne de plată).  

NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L. nu vinde produse sau servicii în numele clienților parteneri înrolați în platforma NETOPIA Payments, ci asigură doar mijloacele tehnice pentru procesarea operațiunilor de plată și colectarea fondurilor de la plătitori. Prin urmare, toate aspectele privind livrarea produselor sau serviciilor, condițiile de retur, garanție și orice alte chestiuni comerciale privind produsele sau serviciile comercializate sunt exclusiv în sarcina clientului partener și nu angajează în niciun fel responsabilitatea NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L.

Utilizarea serviciilor business

Serviciile business pe care le punem la dispoziție se adresează persoanelor juridice, entități cu activități comerciale (comercianți) sau entități cu activități non-comerciale (ONG-uri, instituții publice), precum și persoanelor fizice care își desfășoară activitatea în cadrul unei profesii (persoane fizice autorizate, profesii liberale, întreprinderi individuale, etc.). 

Serviciile noastre business nu sunt destinate persoanelor fizice. Platforma noastră poate fi utilizată de persoane fizice exclusiv pentru a face plăți la clienții noștri parteneri, cu respectarea Termenilor și Condițiilor aplicabile plătitorilor. 

Utilizarea serviciilor noastre se face prin intermediul contului de administrare plăți deschis în platforma NETOPIA Payments. Pentru deschiderea contului, trebuie furnizate datele solicitate pe site-ul nostru web despre entitatea în cauză, profilul afacerii și metodele de plată dorite.  

Activarea serviciilor în platforma NETOPIA Payments se face în condițiile contractului de prestării servicii semnat cu NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L.

Cunoașterea clientelei

NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L. aplică măsuri de cunoaștere a clientelei, în baza Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, atât în ceea ce privește clienții noștri parteneri, cât și persoanele care utilizează platforma noastră pentru efectuarea unei plăți către clienții noștri parteneri.

Aceste măsuri au ca scop evaluarea și monitorizarea continuă a relației de afaceri, inclusiv prin examinarea tranzacțiilor încheiate pe toată durata relației contractuale, pentru a ne asigura că tranzacțiile realizate sunt conforme cu informațiile deținute referitoare la client, profilul activității și profilul riscului, inclusiv sursa fondurilor, precum și că datele sau informațiile deținute sunt actualizate și relevante.

În acest sens, solicităm date de identificare ale entității care are calitatea de client partener, date despre profilul afacerii, precum și date de identificare ale reprezentanților legali / convenționali ai entității în cauză – aceste informații trebuie să aibă la bază documente eliberate de autorități și documente statutare cu privire la autorizarea activității derulate.

De asemenea, atunci când situația o impune, putem solicita certificate/autorizări de punere pe piață a produselor comercializate (spre exemplu, în cazul anumitor activități strict reglementate), precum și informații suplimentare cu privire la condițiile în care au fost efectuate anumite plăți (spre exemplu, în cazul unei tranzacții efectuate în condiții suspecte).

Poți afla mai multe detalii despre prelucrarea datelor cu caracter personal pe care le solicităm pentru derularea unei relații de afaceri în secțiunea dedicată de mai jos.

Veridicitatea datelor furnizate & Securitate

Atunci când utilizezi platforma NETOPIA Payments, ești răspunzător pentru veridicitatea datelor furnizate pe plaformă și ești pe deplin responsabil pentru menținerea securității și confidențialității acestor date în afara utilizării platformei.

De asemenea, vei lua toate măsurile pentru a asigura confidențialitatea datelor privitoare la contul de acces în platformă, cum ar fi numele de utilizator și parola.

În cazul în care ai o suspiciune rezonabilă că securitatea sau confidențialitatea datelor pe care le utilizezi pentru accesarea platformei NETOPIA Payments a fost compromisă, te rugăm să ne informezi imediat pentru a lua toate măsurile necesare care se impun pentru protejarea acestor date (blocarea accesului la cont și generarea unui nou set de credentiale pentru conectare în platformă).

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru a încheia o relație de afaceri cu NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L., vom colecta anumite informații despre entitatea care are calitatea de client partener și despre reprezentanții acesteia legali sau convenționali, precum și despre persoanele de contact. 

Pentru mai multe informații despre prelucrarea datelor cu caracter personal pe care le colectăm în cadrul unei relații de afaceri cu un client partener, te rugăm să consulți Nota de informare GDPR pentru parteneri.

Declarații

Pentru utilizarea platformei NETOPIA Payments în calitate de client partener, declari că:

  • ești deținătorul legitim al tuturor informațiilor pe care le-ai introdus pe platforma NETOPIA Payments, că acestea sunt corecte și că nu vor cauza daune unei terțe părți;
  • ești beneficiarul real sau acționezi ca mandatar al beneficiarului real care utilizează serviciile NETOPIA Payments;
  • bunurile / serviciile comercializate a căror plată este procesată prin intermediul platformei NETOPIA Payments nu provin din activități ilicite;
  • circumstanțele pentru procesarea plăților prin intermediul platformei NETOPIA Payments nu vor rezulta în fapte care intră sub incidența legislației penale, care includ (fără limitare) infracțiunile de spălare de bani (art. 49 din Legea nr. 129/2019), finanțarea terorismului (art. 36 din Legea nr. 535/2004), fraudele comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (art. 249-252 din Codul Penal), falsificarea de monede, timbre sau de alte valori (art. 311 din Codul Penal), infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice (art. 360-366 din Codul Penal), înșelăciune (art. 244 din Codul Penal).

Furnizarea unor declarații false dă dreptul NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L. și afiliaților săi, precum și persoanelor care au făcut plata pentru bunurile / serviciile pe care le furnizezi, de a lua toate măsurile permise pentru lege pentru repararea prejudiciului produs și pedepsirea faptelor cauzatoare de prejudicii.

Soluționarea disputelor legate de plată

În cazul în care, ulterior utilizării platformei noastre, va exista o dispută în legătură cu plata efectuată (solicitare de restituire a fondurilor sau refuzul de plată a unei tranzacții din partea unui plătitor), vor fi aplicabile cu prioritate regulile specifice metodei de plată utilizate (spre exemplu, în cazul tranzacțiilor a căror plată este efectuată prin card bancar, se vor aplica regulile de soluționare prin arbitraj prevăzute de sistemul bancar și schemele internaționale de card Visa/Mastercard).

Actualizări

NETOPIA FINANCIAL SERVICES S.R.L. își rezervă dreptul de a modifica și actualiza în orice moment conținutul acestui website, precum și condițiile de utilizare, fără notificare prealabilă. De aceea, te rugăm să vizitezi periodic această pagină pentru a verifica condițiile aplicabile.


Data ultimei actualizări: 01.07.2021

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont