NETOPIA Payments: Tranzacțiile online cu cardul de Black Friday 2022 au crescut cu aproximativ 27% față de ediția anterioară

  • Doi din trei români au ales dispozitivele mobile pentru a efectua tranzacții cu cardul de Black Friday 
  • În medie, românii au cheltuit online aproximativ 322 lei cu ocazia Black Friday 2022

Potrivit NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți online  din România, în ziua de 11 noiembrie 2022, când majoritatea comercianților parteneri au desfășurat campania de  Black Friday, numărul tranzacțiilor online cu cardul a crescut cu aprox. 27% comparativ cu ediția precedentă. Suma medie cheltuită în ediția din acest an a evenimentului a fost de 322 lei, în ușoară scădere față de 2021, când s-a situat la circa 370 lei. 

Din datele NETOPIA Payments, s-au procesat, în medie, 80 de tranzacții pe minut anul acesta de Black Friday, vârful de tranzacții s-a înregistrat la ora 14:15, iar cea mai mare sumă raportată în perioada de referință s-a ridicat la peste 35.000 lei, pentru un echipament de supraveghere. 

În ceea ce privește categoriile de produse preferate de români cu ocazia Black Friday 2022, în topul achizițiilor online s-au aflat: încălțămintea, retailul generalist, suplimentele alimentare și cosmeticele, urmate de aparatura foto și cărți

„Am  înregistrat o creștere importantă a tranzacțiilor online, ceea ce arată că românii sunt receptivi la ofertele optimizate la maxim de partenerii noștri din e-tailul autohton. Noi ne-am asigurat, ca de fiecare dată, că punem la dispoziția comercianților cele mai bune servicii de procesare, care să-i ajute să vândă fără sincope și în siguranță. Ne bucură faptul că apetența românilor pentru achiziții de pe dispozitive mobile este tot pe un trend ascendent, fapt care demonstrează o dată în plus eficiența acestei metode de plată”, a declarat Horia Grozea, Director Vânzări, NETOPIA Payments.

Mai mult de două treimi (68,5%) din totalul comenzilor procesate de Black Friday 2022 au fost realizate de pe dispozitive mobile, cei mai mulți dintre utilizatori preferând această variantă în detrimentul desktop-ului (31%). De asemenea, într-un procent mai mic au fost înregistrate achiziții realizate de pe dispozitive de tip smart tv.    

Datele demografice de anul acesta ale procesatorului mai arată că majoritatea achizițiilor online au fost realizate de femei, în proporție de 54,1%, în timp ce ponderea bărbaților a fost de 45,9%

De asemenea, grupa de vârstă cu cele mai multe achiziții a fost de 35-44 ani (25,72%), urmată îndeaproape de 25-34 ani (23,69%), 45-54 ani (21,24%), 18-24 ani (12,77%), 55-64 ani (9,74%) și 65+ ani (6,83%).

Faude
februarie 16, 2023, 15:37

Am citit cu interes articolul tău despre creșterea tranzacțiilor online cu cardul în timpul Black Friday-ului din 2022. Este uimitor să văd cât de mult a crescut utilizarea cardurilor în timpul acestui eveniment anual de cumpărături.

Aproape 27% este o creștere semnificativă și sugerează faptul că oamenii sunt din ce în ce mai confortabili să facă cumpărături online și să utilizeze cardul pentru aceste tranzacții. Acest lucru este într-adevăr benefic atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori, deoarece tranzacțiile online sunt mai rapide și mai convenabile decât cele tradiționale.

Cu toate acestea, cred că este important să fie luate măsuri de securitate pentru a asigura că tranzacțiile online sunt sigure și protejate împotriva fraudei. Aceasta este o problemă importantă, deoarece numărul tranzacțiilor online crește, ceea ce face ca acestea să devină o țintă mai atractivă pentru infractori.

NETOPIA Payments
februarie 20, 2023, 09:53

Bună ziua!

Într-adevăr, plata cu cardul aduce mai multe beneficii pentru clienți, dar și pentru comercianți. Pentru clienți, plata cu cardul le asigură o trasabilitate mult mai clară a cheltuielilor și dacă doresc să anuleze plata este mult mai ușor și rapid prin intermediul plății online, decât dacă au plătit cash.

Tranzacțiile cu cardul prin opțiunile de plată puse la dispoziție de către NETOPIA Payments sunt securizate, atât prin 3D secure, dar și prin alte sisteme de securitate. De peste 15 ani ne aliniem constant la ultimele standarde internaționale pentru ca toate tranzacțiile, indiferent de sumă și de opțiunile de plată prin care sunt realizate tranzacțiile, să fie realizate în completă siguranță.

Mulțumim,
Echipa NETOPIA Payments

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont