Cum să îți maximizezi vânzările online în perioada Black Friday: Tips & Tricks

Black Friday reprezintă un moment de vârf în calendarul de vânzări, iar consumatorii sunt în căutare de oferte atractive și produse de calitate. Cu o optimizare corespunzătoare, poți atrage un număr semnificativ mai mare de clienți și poți influența creșterea vânzărilor într-un timp foarte scurt. Așadar, experții NETOPIA Payments îți oferă sfaturi utile pentru a te ajuta să îți crești vânzările online în una dintre cele mai importante perioade ale anului, în materie de e-commerce.

Optimizează experiența pentru dispozitivele mobile

Conform datelor, peste două treimi dintre comenzile de Black Friday au fost realizate de pe dispozitive mobile. Este esențial să te asiguri că site-ul tău este perfect optimizat pentru utilizatorii de smartphone-uri și tablete. Verifică site-ul pentru viteza de încărcare și asigură-te că procesul de plată este ușor de utilizat pe dispozitivele mobile.

Oferte atractive și personalizate

Cu o competiție acerbă în timpul Black Friday, ofertele tale trebuie să se evidențieze. Utilizează datele demografice pentru a înțelege mai bine preferințele clienților și vino cu oferte personalizate. Acest lucru îți va crește șansele de conversie.

Anticipează vârfurile de trafic 

Datele NETOPIA arată că vârful de tranzacții s-a înregistrat la ora 14:15 în ziua Black Friday. Așadar, ține cont de intervalul orar 12:00 – 16:00 ca fiind unul important și pregătește-te pentru această creștere a traficului. Asigură-te că ai o capacitate de server adecvată și verifică în mod regulat pentru a evita orice probleme tehnice în timpul vârfurilor.

Diversifică produsele și categoriile

Categoriile de produse preferate de români în timpul Black Friday includ încălțăminte, retail generalist, suplimente alimentare și cosmetice, aparatură foto și cărți. Cu aceste informații în minte, poți ajusta stocurile și tacticile de marketing pentru a se potrivi preferințelor clienților.

Diversifică metodele de plată

Compania ta poate să beneficieze de mai multe tipuri de clienți prin simplul fapt că îți diversifici metodele de plată disponibile pe website. În această perioadă, plata în rate este o metodă care poate să atragă un număr mai mare de potențiali clienți. Aceștia își pot cumpăra produsul dorit și pot opta pentru un plan de plată preferențial – până la 12 rate egale fără dobândă.

Îmbunătățește serviciul de suport clienți 

 În timpul Black Friday, cererea de asistență poate crește semnificativ. Asigură-te că ai un serviciu de suport clienți eficient, care să acopere toate aspectele – comercial, financiar și tehnic. Un serviciu bun de suport clienți care este disponibil și răspunde într-un timp foarte scurt, mai ales în această perioadă, poate face diferența între o vânzare și un client pierdut.

Urmărește tendințele de consum

 În contextul inflației și al incertitudinii economice, este important să urmărești cu atenție tendințele de consum și să ajustezi strategia de vânzări în consecință. Pregătește-te pentru clienți mai cumpătați, dar dornici să achiziționeze produse de Black Friday. Astfel, creionează-ți ofertele și reducerile pentru a fi cât mai personalizate. Personalizarea poate fi în funcție de: clienții existenți, clienții potențiali și clienții pe care ți-i dorești.

Black Friday este o oportunitate excelentă pentru a stimula vânzările online și pentru a atrage noi clienți. Cu datele și sfaturile furnizate în acest articol, suntem convinși că vei putea să îți maximezi potențialul de vânzări în această perioadă aglomerată.

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi facuta publica.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont