Constanța este primul oraș din România unde se pot plăti cu telefonul mobil abonamentele nominale pentru transportul public local

Constanța este orașul din România care adoptă cea mai rapidă și inovativă metodă de încasare a titlurilor de călătorie operate de Regia Autonomă Transport în Comun Constanța, prin SMS sau prin aplicația mobilPay Wallet, singurul portofel digital din România cu care se pot face plăți diverse în toate mediile – în magazinele online ale comercianților, la casele de marcat sau în mașinile de taxi ori direct în aplicație pentru facturi și alte servicii.

Odată cu introducerea posibilității de plată prin portofelul electronic mobilPay Wallet, călătorii pot achita rapid întreg portofoliul de titluri de călătorie cu tarif întreg pentru transportul public Constanța direct de pe telefon, la orice oră, fără cash sau fără să mai caute chioșcurile de vânzare.

Premiera constă în faptul că se pot achita digital inclusiv abonamentele nominale, care în mod tradițional se achiziționau numai la casa de bilete, deoarece aplicația mobilPay Wallet oferă posibilitatea de verificare a numelui clientului direct în aplicație. Astfel, clientul selectează Abonament Constanța din lista serviciilor de Transport, iar în cazul în care verificarea profilului nu a fost făcută anterior de client în secțiunea Date Personale/Verificare Profil, este îndrumat să introducă datele și pozele solicitate care vor fi verificate manual de operatorii aplicației. Această funcționalitate este disponibilă numai începând cu ultima versiune Android și iOS disponibilă în Magazin Play și AppStore.

Pentru a plăti cu ajutorul portofelului electronic mobilPay Wallet, clientul alege tipul biletului sau abonamentului și linia dorită, confirmă plata alegând unul din cardurile Visa sau Mastercard deja salvate în aplicație și primește imediat pe e-mail și SMS confirmarea plății însoțită de seria și durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Plata realizată va fi salvată automat în aplicație cu toate detaliile, pentru acces imediat și plăți viitoare și mai rapide. După prima plată, pentru toate abonamentele, clienții primesc notificare de reamintire înainte de expirarea abonamentului, cu posibilitatea reînnoirii într-un singur click.

De asemenea, biletele de transport de 1 călătorie, 60 de minute, 24 ore și 7 zile pot fi plătite și direct prin SMS, dacă utilizatorul trimite înainte de a urca în autobuz textul corespunzător titlului de călătorie dorit. Confimarea plății vine instant prin SMS și conține seria și durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Plata prin SMS este operată de procesatorul NETOPIA Payments și este disponibilă în toate rețelele de telefonie: Orange, Vodafone, Telekom, Digi.

Anunțul despre introducerea plății cu ajutorul portofelului electronic întărește manifestul asumat public cu privire la modernizarea totală a componentei de mobilitate pe care o administrăm la RATC- viitoarea societate pe acțiuni CT BUS. Vă mulțumim pentru încrederea de a plăti lunar prin SMS peste 100.000 de călătorii și vă invităm să vă folosiți telefonul mobil pentru a plăti mai ușor, direct din aplicație, atât biletele cât și abonamentele nominale. Plata cu ajutorul dispozitivului smart va fi un exercițiu util pentru următoarea etapa de dezvoltare la care lucrăm încă de anul trecut: account based ticketing – cel mai modern sistem de plată pentru transportul public din România”, a declarat Bogdan Niță, director general, Regia Autonomă Transport în Comun Constanța.

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi facuta publica.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont