Top 3 lucruri de știut despre BNPL în e-commerce

Într-o lume care este din ce în ce mai digitalizată, toată lumea vorbește despre implementarea AI-ul în magazinele online. Un alt trend, care este prezent mai ales în vest, începe să prindă din nou avânt, mai ales în România: fenomenul Buy Now Pay Later, prescurtat și BNPL (cumperi acum, plătești mai târziu). Când ai o afacere online acest tip de soluție de plată este foarte util, deoarece te ajută să atragi o paletă mult mai largă de clienți, dar mai ales să vinzi mai mai mult. 

În acest articol vom vorbi despre top 3 lucruri de știut despre BNPL în e-commerce.

O experiență mai bună de cumpărături pentru clientul tău

Cel mai important avantaj al acestei metode de plată este că va îmbunătăți semnificativ experiența de cumpărături a clienților tăi. Ținând cont de contextul socio-economic în care ne aflăm, există o probabilitate foarte mare ca o parte din clienții tăi să prefere amânarea sau chiar abandonarea coșului de cumpărături, din cauza puterii de cumpărare care scade. Prin BNPL ai posibilitatea de a elimina această cauză de abandon a coșului de cumpărături și să oferi clienților tăi, prin intermediul ratelor, produsul sau serviciul pe care și-l doresc. 

Prin oferirea unei opțiuni de plată flexibile, orice afacere din e-commerce își poate mări targetul către care se adresează, inclusiv către cei care în mod normal nu își permit, din cauza limitelor impuse de puterea de cumpărare. Această flexibilitate atrage clienți noi, dar poate și să crească loialitatea clienților deja existenți, datorită faptului că experiența de cumpărare este mult mai bună, din perspectiva unei palete mai largi de opțiuni de plată. 

Creșterea ratei de conversie, dar și a valorii medie per coș 

Rata de conversie și valoarea medie per coș sunt două dintre cele mai relevante valori pe care orice afacere din e-commerce vrea să le optimizeze și să le crească. Opțiunea de plată prin BNPL poate fi una dintre soluțiile care să te ajute să îți crești afacerea. De ce? Prin BNPL oferi clienților tăi opțiunea de a împărți o plată pe o perioadă mai lungă de timp. Această plată împărțită pe mai mult luni este, de regulă, pentru un produs mai scump. 

Astfel, clientul este mai dispus să cumpere un produs mai scump de la tine, dacă are posibilitatea de a face o plată eșalonată pe o perioadă mai lungă de timp. Ceea ce înseană că integrarea soluției BNPL poate să impacteze în mod pozitiv creșterea ratei de conversie, dar și a valorii medii per coș. 

Te distingi ușor de competiție

Într-un mediu extrem de competitiv, diferențierea magazinului tău este din ce în ce mai dificilă. Accesul la tehnologie este ușor, la prețuri care scad constant. Prin BNPL, ai oportunitatea de a te diferenția printr-o modalitate care nu necesită, în anumite cazuri, costuri suplimentare. Prin această soluție te poziționezi ca fiind un magazin accesibil, de unde pot fi achiziționate produse calitative, printr-o metodă de plată avantajoasă. Astfel, clienții tăi au șansa de a cumpăra ceea ce își doresc, fără să simtă că cheltuie prea mult deodată.   

În concluzie, BNPL te poate ajuta să îți crești afacerea într-un mod accelerat. Printr-o experiență mai bună de cumpărături, o creștere a coșului de cumpărături și a ratei de conversie sunt doar câteva dintre avantajele pe care BNPL le poate aduce afacerii tale.

Industria de e-commerce evoluează constant, iar integrarea acestui tip plată este necesar, mai ales dacă vrei să oferi clienților tăi cât mai multe metode prin care aceștia să cumpere de la tine. De aceea, aproape de finalul lunii ianuarie, partenerii NETOPIA Payments vor avea opțiunea de a integra BNPL ca metodă de plată, fără integrare tehnică, prin intermediul unuia dintre cei mai renumiți jucători globali pentru această metodă de plată. Revenim cu vești prin canalele noastre oficiale de comunicare!

Alina Vlad
ianuarie 15, 2024, 09:49

Buna ziua,
Doresc sa implementez Buy Now, Pay later si pe siteul meu.
Ce ar trebui sa fac mai departe si care sunt pasii?

NETOPIA Payments
ianuarie 15, 2024, 11:56

Bună ziua,

Ne bucurăm pentru interesul acordat soluției de Buy Now, Pay later!
Revenim cu vești în perioada următoare.

Mulțumim,
Echipa NETOPIA

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont