Debate: plata cu cardul și încasarea salariului cu cardul. Benefic sau nu?

Horia, directorul nostru de vânzări, a fost invitat la Profit News Debate, unde a discutat despre plata cu cardul, dar și încasarea salariului cu cardul.

În acest debate sunt acoperite cinci zone mari:

Cât de util este ca angajatorul să vireze banii direct în conturile angajaților? Studiu de caz: Ministerul Finanțelor nu a reușit să își respecte angajamentele, iar o parte dintre angajați nu și-au primit salariul la timp.

„Nu putem să știm cu exactitate motivul din spate, dacă nu avem o comunicare clară din partea ministerului. Motivele pot fi multiple, însă este doar o dovadă că avem nevoie de o reformă digitală reală în această țară. În același timp, trebuie ca oamenii să apeleze la companii care au reputație în piață în ceea ce privește securitatea și siguranța transferurilor, mai ales în astfel de situații.”

Cum arată tranzacțiile online de la începutul anului și până în momentul de față, ținând cont și de războiul din Ucraina.

„Trimestrul I al acestui an a fost foarte bun pentru comercianții români. Însă, am putut observa o ușoară temere a românilor, din comportamentul pe care l-au avut în ceea ce privește achizițiile online. Timp de o săptămână, cifrele au scăzut, ca urmare a situației din țara vecină. Dar lucrurile s-au redresat destul de repede.”

Avem o infrastructură foarte bună, care să permită accelerarea plății cu cardul online. Însă, acest lucru încă nu se întâmplă. Care ar fi cauzele?

„Într-adevăr, avem o infrastructură foarte bună, chiar printre cele mai bune din Europa. Cu toate acestea, românilor încă le este teamă. Dar acest lucru se poate vedea în special, ca trend, în țările de Est. În Vest, nici nu mai există plata ramburs. Avem nevoie de educație, pe această parte, dar și de mai multă încredere, iar aici comercianții joacă un rol cheie.”

Cum stăm în raport cu țările vecine în ceea ce privește plățile online? Polonia, Ungaria, Bulgaria?

„Polonia se apropie de Vest și este mult peste ceea ce observăm în România și Ungaria sau Bulgaria. Polonia este o piață matură, puternic ancorată în digital și care încurajează transferul online, dar și plățile online. Ungaria, însă, este destul de slab din acest punct de vedere, iar România este încă pe o tendință de creștere, departe de maturizare. Ceea ce este bine. Înseamnă că avem potențial.”

Plata prin SMS. A scăzut sau a crescut din cauza plății cu cardul?

„Luna martie a acestui an a fost cea mai bună, all time, la plățile prin SMS, cel puțin așa a fost în cazul nostru. Am reușit să digitalizăm plăți mici pentru anumite servicii publice. În același timp, oamenii s-au obișnuit cu această metodă de plată, fiind extrem de ușor de folosit, și beneficiază de serviciul achiziționat instant, iar plata o fac mai târziu.”

Dacă vrei să afli mai multe, te invităm să urmărești sau să asculți videoclipul de mai jos.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont