Ce trebuie să facă afacerile de e-commerce pentru a genera mai multe venituri prin plăți online

Comerțul electronic a cunoscut o creștere rapidă în ultimii ani, iar plățile online reprezintă o parte din ce în ce mai importantă din această creștere. Dar, cum poate o afacere de e-commerce să genereze mai multe vânzări? În continuare vom explora 5 strategii pe care le pot aplica afacerile de e-commerce, indiferent de mărimea lor, și prin care să genereze mai multe venituri prin plățile online.

1. Simplifică procesul de plată

Primul și cel mai important pas pe care trebuie să îl faci dacă ai o afacere în e-commerce pentru a genera mai multe venituri este să simplifici procesul de plată. Riscul de abandon al coșului crește cu cât procesul de plată este mai complicat. De aceea, este important ca procesul de finalizare al achiziției să fie cât mai ușor de navigat și înțeles. 

O modalitate prin care poți face asta este să oferi o paletă cât mai largă de opțiuni de plată, deoarece unui client potențial îi este mult mai ușor să finalizeze o achiziție când identifică opțiunea care se potrivește nevoilor și cerințelor sale. Spre exemplu, poți folosi opțiunea de plată printr-un click, care salvează informațiile de plată ale clienților tăi, astfel încât să le fie mult mai ușor să achiziționeze un produs sau serviciu în următoarele situații când vor să cumpere ceva de la tine. 

2. Asigură-te că website-ul tău este optimizat pentru smartphone

Dacă vrei să folosești plata online pentru a-ți crește veniturile ai nevoie de un website. Indiferent de profilul magazinului tău de e-commerce, website-ul tău trebuie să se încarce în cel mult 2 secunde, ca să asiguri o rată cât mai mare de conversie. 

În retrospectiva anului 2022, disponibilă pe website-ul NETOPIA Payments, am putut identifica, pe lângă alte informații valoroase, faptul că românii, în proporție de 72.2% au finalizat cu succes tranzacțiile online folosind smartphone-ul. Ceea ce înseamnă că pentru a putea crește rata de conversie, ai nevoie de un website care să fie dezvoltat pentru acest tip de comportament.

Am participat, împreună cu nume importante din e-commerce-ul românesc, la elaborarea unui e-book util oricărui antreprenor care își dorește să înțeleagă ecosistemul online și cum poate să îl folosească pentru a-și crește profitul.

Horia GROZEA, Sales & Business Development Director, NETOPIA Group

3. Securitatea plăților online

Fiecare dintre noi, atunci când face o achiziție online, își dorește ca plata să fie realizată în siguranță. De aceea, este esențial să te asiguri că lucrezi cu un procesator de plăți care îți poate asigura siguranța și securitatea tranzacțiilor online. 

Cea mai simplă metodă este să te uiți pe website-ul procesatorului și să urmărești că are: certificare PCI-DSS (Level 1), filtre antifraudă, criptare, 3D secure și criptare SSL. Toate acestea funcționează împreună ca tu să poți accepta plăți online în siguranță.

4. Promovează-te inteligent

Orice magazin online și offline are perioade în care vrea să folosească reducerile pentru a aduce mai mulți clienți, indiferent de profilul acestuia. Dacă vrei să îți promovezi un anumit produs și să crești rata de vânzare, poți folosi două servicii: să trimiți SMS-uri targetate care să conțină un link de plată

Astfel, dacă ai un magazin de fashion și vrei să vinzi articolele dintr-o ediție mai veche, îți poți anunța clienții că ai reduceri și să le oferi un link de plată, pentru a scădea pașii pe care îi parcurg aceștia și să crești rata de conversie. 

5. Să ai foarte clar descrise politicile de retur pe website 

Plata online îți asigură un cash flow sănătos, prin care îți poți crește afacerea mult mai ușor deoarece știi constant volumele procesate. Însă, unul dintre motivele principale pentru care clienții aleg plata ramburs este din cauza faptului că nu au încredere în politica de retur. 

Astfel, pentru a te asigura că ai un cash flow sănătos prin plățile online, este important să ai descrise pe website, foarte clar, care sunt politicile de retur și cum se organizează returul. 

Pentru a avea venituri mai mari, trebuie să începi să iei în considerare cât mai multe detalii care, implementate corect, îți vor crea un business sustenabil și profitabil. Transparența, partenerii de încredere și securitatea sunt necesare pentru a crește încrederea clienților tăi și, cel mai important, website-ul tău să fie recomandat mai departe.

Descarcă ebook-ul gratuit.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont