Din culisele e-commerce-ului cu Mircea Brânzei, CEO Fit4You

Din culisele e-commerce-ului este un proiect NETOPIA Payments prin care ne propunem să demonstrăm că succesul în business se atinge prin muncă, perseverență și determinare.

În această serie exclusivă de interviuri cu antreprenori și specialiștilor în e-commerce, facem o incursiune în mintea, viziunea și experiența celor care au reușit să se diferențieze, cu succes. Explorăm provocările pe care le-au întâmpinat, ce au învățat și la ce ar trebui să fii atent.

În acest interviu îl descoperim pe Mircea Brânzei, CEO Fit4You.

1. Ce definește un business competitiv în 2024?

Pentru a rămâne competitiv în 2024, consider că inovația constantă și reziliența sunt vitale. Adaptarea rapidă la schimbările de pe piață și o puternică prezență online sunt, de asemenea, necesare pentru a rămâne în top.

2. Care sunt cele mai mari provocări întâmpinate în ultimii doi ani?

În ultimii doi ani, multe afaceri au fost afectate de incertitudinea economică și de schimbările comportamentale ale consumatorilor cauzate de pandemie.  Menținerea angajaților motivați și ajustarea strategiilor de marketing pentru a se potrivi noilor realități au fost puncte forte care ne-au ajutat să navigăm cu succes această perioadă.

3. Cum consideri că a evoluat mediul de afaceri în ultimii ani în ceea ce privește e-commerce-ul și cum te-ai adaptat la aceste schimbări în cadrul afacerii tale?

E-commerce-ul a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani. Fit4You Delivery a fost un business setat inca de la început pentru online, și în ultimii ani, am avut creșteri semnificative, clienții au ales să-și comande meniuri sănătoase livrate direct la ei acasă pentru fiecare zi a saptamanii. Deși perioada a reprezentat o provocare pentru clinicile Fit4You, am reușit să trecem cu bine peste această etapă, datorită loialității clienților și rezilienței echipei noastre. Componenta de e-commerce este prezentă pe site-ul clinicilor încă de la început, permițând clienților să achiziționeze pachete cu servicii, abonamente sau să ofere carduri cadou celor dragi, serviciu care este în creștere și în prezent.

4. Care sunt principalele avantaje pe care le-ai obținut în urma dezvoltării și extinderii componentei de e-commerce în afacerea ta?

Odată cu creșterea mediului online, orice business are opțiunea de a scala mult mai rapid. De la început, am văzut această oportunitate, iar tehnologia cu componenta de e-commerce este parte integrantă din orice business pe care l-am construit sau pe care intenționez să-l pornesc în viitor.

5. Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat în dezvoltarea și menținerea unei prezențe puternice pe piața online și cum le-ai depășit?

Performanța în mediul online implică o muncă continuă de optimizare. Nu cred că va exista momentul în care vom spune: „Gata, ne oprim, nu mai avem ce îmbunătăți!” Această mentalitate ne-a ajutat să ne menținem rezultatele bune și chiar să creștem. A trebuit să rescriem de la zero site-uri, să schimbăm sisteme de CRM, să adoptăm tehnologii noi și să creăm noi proceduri de lucru interne, adaptate noilor sisteme.

6. Cum te-ai pregătit și cum ai gestionat procesul de extindere a afacerii tale?

De fiecare data cand am proiectat creșteri am prioritizat formarea unei echipe competente care să poată gestiona corect cerințele unui business mai mare. Si, un alt aspect, poate la fel de important, a fost estimarea investiției necesare pentru a mă asigura că strategia de creștere are o susținere solidă. 

7. Cum ai măsurat și evaluat succesul afacerii tale în mediul online și care au fost principalele indicatori de performanță pe care i-ai urmărit?

Cel mai relevant indicator pe care îl poți urmări in online este rata de conversie, fie ca vorbim de comenzi, clienți sau lead-uri urmat de costul de achizitie. Prioritizarea indicatorilor cei mai relevanți pentru ecuația business-ului nostru ne-a ajutat să creștem menținând o eficiență bună.

8. Cum crezi că tehnologia va influența și modela viitorul afacerii tale și care sunt planurile tale în ceea ce privește adoptarea de noi tehnologii și inovații?

Am căutat mereu să avem cele mai performante tehnologii. De exemplu, în clinicile Fit4You, suntem primii care aduc cele mai noi aparate și implementăm cele mai noi protocoale de tratament. Pentru Fit4You Delivery, cred că tehnologia ne va ajuta cel mai mult în zona operațională, unde căutăm soluții de eficientizare atât pentru prepararea rețetelor, cât și pentru scalarea livrărilor.

9. Care sunt indicatorii unui business solid la început de drum și care sunt indicatorii volatilității acestuia?

Un business solid se caracterizează prin planificare strategică, gestionarea eficientă a resurselor financiare, un flux constant atât de vânzări cât și de clienți, care, cel puțin în prima perioadă, ar trebui să fie în creștere exponențială. Volatilitatea poate fi indicată de fluctuații mari ale veniturilor, dependența excesivă de anumite canale de vânzare sau lipsa unei strategii clare.

10. Top 3 lucruri de care ar trebui să țină cont un antreprenor român ce vrea să își scaleze afacerea.

1. Delegarea eficientă: Construirea unei echipe puternice și delegarea responsabilităților cheie este crucială pentru extindere și creștere.

2. Digitalizarea și inovația: Adoptarea tehnologiilor noi și folosirea lor cât mai eficient posibil poate aduce un avantaj competitiv semnificativ.

3. Parteneriate și rețele de afaceri: Colaborarea cu parteneri locali și internaționali poate facilita extinderea și creșterea afacerii.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică.

Ești gata să începi?

Ia legătura cu noi sau creează-ți un cont